Xlink-Kai

Minden este Xlink-Kai Party Érdeklődni : fercsi94@gmail.com

Chatbox

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Isite

isite toplista

Számláló

Bannerünk!

2009.11.01. 08:19 gamerspt

Budapest Game Show 2009 beszámoló

Ugyan nem töltöttem ott az egész napot, de tartalmas, néhány órás látogatást és programot köszönhetek az idei Budapest Game Show-nak. Amit a rendezvényről röviden el lehet mondani: Sokkal nagyobb, sokkal minőségibb, és sokkal változatosabb, mint a tavalyi. Amit pedig hosszabban, az beljebb olvasható.

Két éve ott sem voltam. Tavaly ott voltam, és jó volt, de irtó szűk helyen kellett tolongani, ami az élvezeti érték jelentős részét elvitte. Idén ilyen gond nem volt a legnagyobb hazai gaming eseményen - a Papp László Sportaréna küzdőtere elég helyet biztosított hatalmas standok, kiállítások, színpadok, és az igen méretes közönség számára.

Bevallom, én most jártam először a "Kavics" belsejében. Amikor beléptem a BGS 2009 helyszínére, az volt a benyomásom, hogy kisebb, mint gondoltam. Szerencsére ez csak első benyomás volt, a rendezvény mérete végre elfogadható volt, a látogatóknak és a szellős, nagyméretű standoknak is jutott elég hely. A kiállítás alapvetően két részre volt felosztva. A PC részlegen Windows 7, hozzá kapcsolódó gyártók (Asus, HP, stb.) és üzletek termékeit lehetett megtekinteni, de nem csak úgy kiszórva a pórnép közé, hanem igényes, szép tálalásban. A Windows 7 színpadon a Cyber Girls szépségverseny döntőseinek játékát volt alkalmam megfigyelni, Forza Motorsport 3-al küzdöttek a lányok.

A tér másik fele a videojátékokról, pontosabban az Xbox 360-ról szólt. Ezen a részen Lips: Number One Hits versenyen lehetett részt venni, nagy örömömre volt hatalmas Forza Motorsport 3 részleg (itt volt beüzemelve a brutális szimulátor cockpit is, amihez akkora sor állt, hogy azonnal letettem a kipróbálásáról), a nagy méretű színpadon pedig folyamatosan mentek a műsorok. Forza Motorsport 3, Operation Flashpoint 2 és DJ Hero bemutatókat néztem végig, melyek - egy kisebb technikai zavart leszámítva - kellő ütemben és jó tálalással követték egymást.

A Gamer365 standját ugyan csak második nekifutásra találtam meg, de Liquidék végül meglettek (szép volt a hostess lány, skacok!). Ezen a ponton igen sűrű volt a program - fel lehetett iratkozni Xbox 360 hírlevélre, az 576 áruházlánc nem kicsit akciózott (és igen nagy sikerrel, lévén a Lips pólós lányok őrült hosszú soroknak adták el a játékokat), volt kirakva Modern Warfare 2 és Forza Motorsport 3 bundle is a konzolból.

Ahogy az az ilyen rendezvényeken lenni szokott, megannyi Xbox 360 kiosk volt kiállítva, amelyeken Halo 3: ODST, Halo Wars, Forza Motorsport 3, DIRT 2, Need for Speed: Shift futott leginkább, de a szemfülesebbek akár az új Call of Duty epizódot is kipróbálhatták.

Volt légvár a kicsiknek, kalandpark mindenféle ügyességi feladatokkal a kissé nagyobbaknak, FIFA WCG verseny, valamiféle RTS bajnokság (majd valaki megállapítja, melyik játékkal), és kiváló figurákat is lehetett venni a Holdfény team standján, így bazinagy Star Wars és Halo 3 ereklyéket is. Ebből a felsorolásból is látszik, hogy igen sokminden volt kirakva az éhes szemeknek (illetve, akinek pénze volt, az a kosarát is megtölthette). Még két Ferrari F430-at is meg lehetett csodálni, bár véleményem szerint lehet, hogy nélkülük tágasabb lett volna a hely.

Bár a helyszín nem volt gigantikus, végre teljesen jól el lehetett férni. Tömeg volt, de még elviselhető mértékben. A kiállítás maga pedig végre tényleg profi és igényes volt, a műsorok, a színpadok és a kiállított termékek tekintetében is. Végre nem olyan érzésem volt, hogy ez olyan "sárga és savanyú, de a miénk" - az idei BGS bármelyik országban megállta volna a helyét. Persze, ha nincs Windows 7, és helyette is csak Xbox van, az még jobb, de kérdés, megérte-e volna akkor is megrendezni ezt az egészet.

Negatív tapasztalatom tehát nem volt (eltekintve attól a roppant unszimpatikus embertől, aki rám szólt, hogy ne fényképezzem a Ferrari mellett álldogáló lányokat...), viszont nem is voltam hajlandó a tömegben tolongani egy-egy játék kipróbálásáért. Nekem tetszett az idei Budapest Game Show, még akkor is, ha sok műsort végül nem láttam (így a cybergirlök bikinis műsorát sem, valaki lője már fel YouTube-ra). A rendezvény évről évre fejlődik, és ha ilyen ütemben halad, néhány év múlva tényleg ez lesz a közép-európai E3. Így legyen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gamerspt.blog.hu/api/trackback/id/tr881490228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása